Vergoeding uitdelen aan Wajonger via Werkkostenregeling

geplaatst op 12 augustus 2021

Om een eenmalige vergoeding te geven aan een werknemer met een Wajong-uitkering kunt u gebruikmaken van de Werkkostenregeling (WKR). Met deze regeling zorgt u ervoor dat wij deze vergoeding niet verrekenen met de uitkering van uw werknemer.

Vrije ruimte

Via de WKR kunt u een vergoeding aan uw werknemer geven zonder daarover loonbelasting te betalen. U mag een percentage van het fiscale loon besteden aan dit soort vergoedingen. Dat heet de vrije ruimte. Als het bedrag binnen de vrije ruimte valt betaalt u dus geen loonbelasting. De vergoeding wordt dan ook niet verrekend met de uitkering van uw werknemer.

Hoe keer ik een eenmalige vergoeding uit via de WKR?

U doet dit door de vergoeding niet als loon van de werknemer vast te leggen in uw administratie, maar als eindheffingsloon. De keuze tussen eindheffingsloon en het loon van de werknemer kunt u maken tot het moment dat u de vergoeding betaalt. Deze keuze is definitief. U kunt een vergoeding niet achteraf alsnog aanwijzen als eindheffingsloon. Op Rijksoverheid.nl vindt u meer informatie en de voorwaarden van de WKR.

Bekijk meer voordelen en regelingen voor werkgevers

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten