Is er tijdelijk minder werk voor uw werknemer?

geplaatst op 12 maart 2020

Het kan gebeuren dat u tijdelijk minder of geen werk heeft voor werknemers. Bijvoorbeeld door buitengewone gebeurtenissen, zoals het coronavirus. Of door onwerkbaar weer. In bepaalde omstandigheden zijn er dan voorzieningen voor u en voor hen.

Werktijdverkorting

Sommige buitengewone gebeurtenissen vallen niet onder het normale ondernemersrisico. Bijvoorbeeld brand of een overstroming. In die omstandigheden heeft u misschien tijdelijk onvoldoende werk in uw bedrijf voor al uw werknemers. Dan kunnen uw werknemers, voor wie dit geldt, mogelijk een WW-uitkering wegens werktijdverkorting krijgen. Hiervoor vraagt u eerst een vergunning voor werktijdverkorting aan. Dit is ook mogelijk als er door het coronavirus tijdelijk te weinig werk in uw bedrijf is.

WW bij onwerkbaar weer

Bij extreem weer kan uw bedrijf stil komen te liggen. Bijvoorbeeld bij strenge vorst, hoog water of sneeuw. Is er een direct verband tussen het werk en het extreme weer? Dan krijgen uw werknemers mogelijk een WW-uitkering. In de cao of arbeidsovereenkomst staat of en wanneer uw bedrijf in aanmerking komt voor deze regeling.

Betalingsonmacht

Heeft uw bedrijf financiële problemen en kunt u het loon van uw werknemers blijvend niet meer betalen? Dan is er misschien sprake van blijvende betalingsonmacht of faillissement.

Meer over de regelingen als u tijdelijk minder werk heeft

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten