Uitvoering compensatieregeling gewijzigd

geplaatst op 16 januari 2020

De uitvoering van de compensatieregeling voor de transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid is gewijzigd. Voor u als werkgever hebben we 3 punten op een rij gezet die u moet weten.

1. Het tweede maximum vervalt

Dat betekent dat het loon dat de werknemer tijdens de eerste 2 jaren van zijn ziekte heeft ontvangen, niet van invloed is op de hoogte van de compensatie. Dat geldt ook voor al ontvangen uitkeringen of subsidies. Of de betaalde transitievergoeding helemaal wordt gecompenseerd, hangt af van de andere voorwaarden van de compensatieregeling.

2. Beëindigen slapend dienstverband

U moet als werkgever meewerken aan het verzoek van uw werknemer om een slapend dienstverband te beëindigen. Dat heeft de Hoge Raad in november bepaald. Als u in zo'n situatie een transitievergoeding heeft betaald, kunt u compensatie krijgen. Heeft u met uw werknemer uiterlijk 31 december 2019 in een vaststellingsovereenkomst afgesproken om het (slapende) dienstverband te beëindigen? En heeft u de transitievergoeding berekend met de regels van voor 2020? Dan gelden de oude regels ook voor het bepalen van de hoogte van de compensatie.

3. Soms langer nodig voor een beslissing

Wij hebben ook in de volgende situatie maximaal 6 maanden de tijd voor een beslissing: u heeft uw werknemer na 2 jaar ziekte op of na 1 april 2020 nog in dienst, terwijl de arbeidsovereenkomst uiterlijk op 31 maart 2020 beëindigd had kunnen worden.

Lees meer over de compensatieregeling

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten