Wijzigingen premiedifferentiatie WW

geplaatst op 08 april 2020

De coronacrisis heeft gevolgen voor de premiedifferentiatie WW. U krijgt meer tijd om uw administratie op orde te brengen. Ook wordt gekeken naar de situatie waarin u de lage WW-premie moet herzien, als een werknemer nu veel moet overwerken.

Meer tijd om uw loonadministratie bij te werken

U betaalt de lage WW-premie voor werknemers met een vaste arbeidsovereenkomst. Had uw werknemer voor 1 januari 2020 al een vast contract, maar was de arbeidsovereenkomst op 1 januari 2020 nog niet schriftelijk vastgelegd en ondertekend? Dan mag u toch alvast de lage WW-premie betalen. De schriftelijke overeenkomst moest dan wel voor 1 april 2020 in uw loonadministratie staan. Door de coronacrisis is die periode nu verlengd. U moet dit nu voor 1 juli 2020 geregeld hebben.

Herziening van de lage WW-premie bij overwerk van werknemers

Als uw vaste werknemer in een kalenderjaar meer dan 30% overwerkt, dan moet u met terugwerkende kracht de hoge WW-premie betalen voor deze werknemer. Deze bepaling leidt door de coronacrisis tot onbedoelde effecten. In deze buitengewone situatie is in sommige sectoren nu veel extra overwerk nodig, bijvoorbeeld in de zorg. Daarom is besloten deze regeling aan te passen. De wijziging, die zal gelden voor 2020, wordt zo snel mogelijk uitgewerkt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer informatie over de wijzigingen vindt u in een nieuwe versie van het ‘Kennisdocument Premiedifferentiatie WW’ op rijksoverheid.nl.

Lees meer over de premiedifferentiatie WW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten