Eigenrisicodrager Ziektewet? Vul Verzuimmelder goed in!

geplaatst op 14 maart 2019

Als u als eigenrisicodrager Ziektewet een ziekmelding in de Verzuimmelder doet, is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Alleen zo kunnen we uw ziekmelding op de juiste manier verwerken. En krijgt u voor deze (ex-)werknemer een Ziektewet-uitkering. Let daarom goed op bij het ziek melden van een (ex-)werknemer die onder de no-risk polis valt.

Ziek melden van een (ex-)werknemer met een no-risk polis

Meldt u een (ex-)werknemer ziek die onder de no-riskpolis valt? Bijvoorbeeld een werknemer met een langdurige ziekte of handicap? Dan moet u er goed op letten dat u in de rubriek ‘Gegevens ziekmelding’ en ‘Welke situatie is op uw werknemer van toepassing?’ kiest voor ‘Mijn werknemer valt onder de no-riskpolis van de Ziektewet’. Alleen dan wordt de ziekmelding op de juiste manier geregistreerd.

Aanpassen van een foute ziekmelding

Als u voor een (ex-)werknemer uit deze groep een ziekmelding gedaan heeft, kunt u deze niet meer aanpassen. Een foute ziekmelding is bijvoorbeeld een ziekmelding waar u als reden heeft geselecteerd: ‘Mijn werknemer werkt in een bijzonder dienstverband en is ziek’. U moet dit zelf controleren in uw administratie. Deze ziekmelding moet u intrekken. Als u daarna de ziekmelding in de Verzuimmelder op de juiste manier doet, nemen wij de aanvraag voor een Ziektewet-uitkering voor uw (ex-)werknemer alsnog in behandeling. Ook als u de ziekmelding te laat doet. In dit geval geldt de datum van de eerste ziekmelding namelijk als de datum waarop wij de ziekmelding ontvangen hebben.

Ziek en betermelden via het werkgeversportaal

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten