Loop geen vergoedingen Wet tegemoetkomingen loondomein mis

geplaatst op 17 januari 2019

Heeft u recht op 1 of meer tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl)? Dan krijgt u uiterlijk 14 maart 2019 van UWV de voorlopige berekening Wtl. Hieronder vallen vanaf 2018 het loonkostenvoordeel (LKV), lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd-LIV. Vul uw aangifte loonheffingen op tijd en volledig in, en loop geen tegemoetkomingen mis.

Vul uiterlijk 31 januari uw aangiften loonheffingen in

Vul uw aangiften loonheffingen zo volledig mogelijk en op tijd in: uiterlijk 31 januari 2019. Let er hierbij op dat u het aantal verloonde uren goed invult. Let voor het LKV ook op het volgende:

  • Heeft u een (kopie) doelgroepverklaring LKV voor 1 of meer van uw werknemers? Zet dan in uw aangifte loonheffingen de indicatie voor het LKV op ‘ja’. 
  • Als u werknemers heeft die vallen onder het overgangsrecht, zet dan ook de indicatie voor het LKV op ‘ja’.
  • Is een nieuwe aanvraag voor een doelgroepverklaring LKV op 31 januari 2019 nog in behandeling? Dan nemen wij het LKV voor deze werknemer niet mee in de voorlopige berekening. Als u een kopie van van de doelgroepverklaring ontvangen heeft, kunt u tot en met 1 mei 2019 de indicatie voor het LKV alsnog op ‘ja’ zetten. Dit doet u door een correctie door te geven aan de Belastingdienst. De tegemoetkoming wordt dan opgenomen in de definitieve berekening.

Controleer uw voorlopige berekening

  • Controleer of u een specificatie heeft ontvangen van elke werknemer voor wie u recht denkt te hebben op het LKV, LIV en/of jeugd-LIV. 
  • Controleer per specificatie het aantal verloonde uren zoals u die in uw aangiften heeft opgegeven en de totaalbedragen die zijn berekend.

U heeft tot en met 1 mei 2019 om eventueel nog correcties in uw aangiften door te geven. De Belastingdienst stuurt de definitieve berekening uiterlijk 31 juli 2019.

Meer informatie over de Wtl

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten