Verbeterde gegevensbescherming met machtigingsformulier ERD ZW

geplaatst op 08 november 2018

Bent u eigenrisicodrager voor de Ziektewet en wilt u intermediairs machtigen? Met het formulier ‘Machtiging eigenrisicodrager Ziektewet’ zijn uw machtigingen volledig volgens de Wet AVG geregistreerd.

Het machtigen van een intermediair

Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet moet u sommige beslissingen verplicht voorleggen aan UWV. Draagt u het uitvoeren van verplichtingen over aan een intermediair, zoals een administratiekantoor? Dan moet de intermediair gemachtigd worden om namens u gebruik te maken van onze dienstverlening.

Nieuw machtigingsformulier

U machtigt intermediairs met het formulier ‘Machtiging eigenrisicodrager Ziektewet’. Tot voor kort vroegen we alleen om een machtiging voor intermediairs die namens u bij ons diensten inkopen. Om uw machtiging(en) volledig volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (Wet AVG) te kunnen registreren, wordt in het formulier nu ook vastgelegd wie beslissingen mag aanvragen. Zo zorgen we ervoor dat privacygevoelige informatie ook bij de aanvraag van beslissingen altijd op de juiste plaats terechtkomt.

Nieuwe én bestaande machtigingen

Het machtigingsformulier is niet alleen bedoeld voor nieuwe machtigingen. Had u al eerder een intermediair gemachtigd, maar nog niet via dit nieuwe machtigingsformulier? Dan kunt u uw intermediair er opnieuw mee machtigen .

Uw intermediairs nu (opnieuw) machtigen

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten