Nieuw betaalsysteem voor facturen ERD WGA

geplaatst op 08 maart 2018

Sinds 1 januari 2018 hebben wij een nieuw betaalsysteem voor arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Dit heeft ook gevolgen voor de facturen ERD WGA. Wij hebben de belangrijkste veranderingen voor u op een rijtje gezet.

Facturatie na afloop van de maand 

Vanaf 1 januari 2018 ontvangt u als eigenrisicodrager WGA uw facturen 2 weken later dan u gewend bent. In 2018 ontvangt u de factuur altijd na afloop van de maand. Dit is dus in de maand direct na de maand waarin de uitkering is betaald. Op uwv.nl vindt u een overzicht van de factuurdatums.  

Wijzigingen en perioden worden apart vermeld

Elke wijziging voor uw (ex -)werknemer wordt apart verwerkt. Daarom ziet u op de factuur meerdere regels per werknemer staan. Ook wordt elke periode apart vermeld, omdat het betaalsysteem geen periodes samenvoegt. De periodes die u ziet staan zijn per dag en per maand.

Technische storing opgelost

In januari hebben wij door een technische storing vertraging opgelopen bij het opstellen van de facturen ERD WGA. Hierdoor kunnen ook de namen van werknemers met speciale leestekens verkeerd zijn weergegeven. Wij hebben dit inmiddels opgelost. U hoeft dus zelf niets te doen om dit te wijzigen.

Bekijk hier wanneer u de facturen ERD WGA in 2018 ontvangt

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten