Bij loondispensatie doen wij eerst een loonwaardebepaling

geplaatst op 08 maart 2018

Heeft of neemt u een werknemer met Wajong-uitkering in dienst? Dan kunt u loondispensatie bij ons aanvragen. Loondispensatie is een tegemoetkoming in de loonkosten als uw werknemer niet meer dan het minimumloon kan verdienen. Wij doen dan eerst een loonwaardebepaling op de werkplek.

Wat is loonwaardebepaling?

Loonwaardebepaling is een onderzoek op de werkplek. Een arbeidsdeskundige van UWV meet en stelt de loonwaarde van uw werknemer met een arbeidsbeperking vast. De arbeidsdeskundige vergelijkt zijn arbeidsprestaties met die van een collega zonder arbeidsbeperking. In onze video leggen wij dit verder uit.  Als na de loonwaardebepaling blijkt dat u recht heeft op loondispensatie, dan mag u deze werknemer tijdelijk minder dan het wettelijk minimum loon betalen. 

Banenafspraak en quotumwet

Werknemers voor wie u recht heeft op loondispensatie, tellen mee voor de banenafspraak en de quotumwet. Hierin hebben kabinet en werkgevers afgesproken om meer mensen met een ziekte of handicap aan het werk helpen. Neemt u iemand met een ziekte of handicap in dienst? Dan kunt u op verschillende manieren ondersteuning krijgen van UWV en gemeenten. Lees hierover meer in de advieswijzer doelgroepregister. Wij helpen u graag verder met het vinden van geschikte kandidaten.

Bekijk hier onze video over loonwaardebepaling

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten