Formulier Ziektewet aangepast

geplaatst op 18 januari 2018

Het formulier Aanvragen Ziektewet-uitkering op uwv.nl is aangepast. Zo vragen wij niet meer naar de reden van de no-riskpolis van uw (ex-)werknemer.

Minder velden invullen

Vraagt u een Ziektewet-uitkering aan omdat uw (ex-)werknemer een no-risk polis heeft? Dan vragen wij niet langer naar de reden van de no-riskpolis. U hoeft dus minder verplichte velden in te vullen bij een no-riskpolis. 

Meer aanpassingen in het formulier

Verder kunt u nu op het formulier bij aansprakelijkheid van derden aangeven of er sprake is van een ongeval, of dat de arbeidsongeschiktheid is veroorzaakt door een derde, zonder dat er sprake is van een ongeval. Daarnaast moet u bij een aanvraag voor een uitzendkracht zonder uitzendbeding nu ook de datum van het einde van de arbeidsverhouding opgeven. 

Nieuwe privacywet 

Een deel van de wijzigingen zijn het gevolg van de privacywetgeving. De huidige privacywet, de Wet bescherming persoonsgegevens, geldt nog tot 25 mei 2018. Daarna is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze AVG geldt in de hele Europese Unie (EU). In die nieuwe wet staat onder andere dat organisaties niet meer gegevens mogen verzamelen dan die noodzakelijk zijn voor het verwerken van bijvoorbeeld een aanvraag. 

Meer informatie

Wanneer krijgt mijn werknemer een Ziektewet-uitkering?


Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten