Hoe kunnen werkgevers voldoen aan de banenafspraak?

geplaatst op 08 februari 2018

In 2018 is de quotumwet voor overheidswerkgevers ingegaan. Daarom helpen wij u graag met het vinden van nieuwe werknemers die bij uw organisatie passen. Deze werknemers vallen onder de banenafspraak en tellen mee voor de quotumwet.

Voor de sector overheid is het quotumpercentage vastgesteld op 1,93%. Dat betekent dat u bij 100 werknemers ongeveer 2 mensen met een ziekte of een handicap in dienst heeft. Dat is gelijk aan 2 arbeidsplaatsen van elk 25,5 uur.

Hoeveel werknemers uit de banenafspraak heeft u al in dienst?

In het doelgroepregister kunt u zien of werknemers die u al in dienst heeft onder de banenafspraak vallen en die meetellen voor de quotumwet. U kijkt dit na via het UWV werkgeversportaal. Hiervoor heeft u wel een account nodig.

Zoekt u nieuwe werknemers uit de banenafspraak?

Wij helpen u graag verder met het vinden van geschikte kandidaten. Daarnaast geven wij ook adviezen bijvoorbeeld over het creëren van nieuwe werkplekken binnen uw organisatie. 

Hieronder vindt u onze top-5 van tips: 

Tip 1: Bekijk via onze advieswijzer welke (financiële) ondersteuning u kunt krijgen via UWV en via gemeenten. 

Tip 2: Onze medewerkers van het WerkgeversServicepunt van UWV helpen u graag verder. Wilt u advies of heeft u vragen over het werven van personeel? Maak dan een afspraak met een adviseur. Neem hiervoor contact op met het WerkgeversServicepunt bij u in de buurt.

Tip 3: Maak ook gebruik van de kandidatenverkenner banenafspraak op werk.nl. Dit is een hulpmiddel voor werkgevers. Werkgevers die een vacature hebben, kunnen hiermee zoeken naar geschikte kandidaten die onder de banenafspraak vallen en in het doelgroepregister staan.

Tip 4: Wilt u weten of uw sollicitant, uitzendkracht of gedetacheerde werknemer in het doelgroepregister staat? U kunt dit via het werkgeversportaal op 2 manieren opvragen. Met zijn burgerservicenummer of met uw loonheffingennummer.

Tip 5: Neem contact op met een uitzendbureaus. Ook die kunnen u verder helpen.

Bekijk ook onze video: wat zijn de voordelen als u werknemers met een arbeidsbeperking in dienst neemt?

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten