Beslisboom voor aanvragen LKV

geplaatst op 08 februari 2018

Via de beslisboom LKV (loonkostenvoordeel) op uwv.nl kijkt uw werknemer na of hij binnen 1 of meer doelgroepen valt. Voldoet hij daarnaast aan de voorwaarden? Dan vraagt uw werknemer een doelgroepverklaring LKV aan. Hiermee heeft u als werkgever recht op het LKV.

Onder welke doelgroep valt uw werknemer?

Via de beslisboom LKV kijkt uw werknemer na of hij binnen tot 1 of meer doelgroepen valt. Als hij daarnaast aan de voorwaarden voldoet, vraagt hij een doelgroepverklaring LKV aan. Is uw medewerker 56 jaar of ouder en krijgt hij een uitkering van de gemeente? Dan vraagt hij bij zijn gemeente een doelgroepverklaring LKV aan. In alle andere gevallen vraagt uw werknemer de doelgroepverklaring LKV bij ons aan.

Binnen 3 maanden aanvragen

Laat uw werknemer weten dat hij zijn aanvraag op tijd bij ons moet indienen. Dit kan vanaf de datum dat hij bij u in dienst gaat en uiterlijk 3 maanden nadat hij bij u is gaan werken of is herplaatst. Na het vervallen van de aanvraagtermijn heeft uw werknemer geen recht meer op de doelgroepverklaring LKV. Vraag uw werknemer ook om een kopie van zijn doelgroepverklaring. Zonder kopie kunt u geen LKV aanvragen.

Per doelgroep 1 aanvraag

Uw werknemer stuurt een aanvraagformulier in voor de doelgroep waartoe hij behoort. Blijkt na onze beoordeling dat hij misschien binnen een andere doelgroep valt, dan laten wij dit weten in de beslissingsbrief. Hij kan dan binnen de aanvraagtermijn van 3 maanden een nieuwe aanvraag doen. Behoort hij tot meerdere doelgroepen? Dan kan hij ook meerdere aanvragen indienen. Wij beoordelen elke aanvraag apart. Als aan alle voorwaarden is voldaan, wordt het hoogste LKV aan u toegekend.

Meer weten?

Meer informatie vindt u via Het loonkostenvoordeel (LKV).

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten