Veranderingen voor uw (ex-)werknemer in ziek melden

geplaatst op 06 december 2018

Vanaf 1 januari 2019 verandert voor uw (ex-)werknemer het proces nadat hij zich heeft ziek gemeld. Vanaf dan sturen wij na de ziekmelding een digitale vragenlijst. Om deze in te vullen moet uw (ex-)werknemer inloggen via DidiD met een extra beveiliging. Uw (ex-)werknemer kan hier vragen over hebben.

Wat verandert er voor uw (ex-) werknemer?

Vanaf 1 januari 2019 bellen wij uw (ex-)werknemer niet meer na zijn ziekmelding. Hij krijgt dan een ontvangstbevestiging met een link naar een digitale vragenlijst met vragen over zijn ziekmelding. Deze vragenlijst moet hij binnen 3 dagen invullen. Hiervoor logt hij extra veilig in via DigiD met een persoonlijke code. De persoonlijke code krijgt uw (ex-)werknemer in de ontvangstbevestiging. DigiD met extra beveiliging vraagt hij zelf aan.

DigiD met extra beveiliging aanvragen

Op dit moment logt uw (ex-)werknemer bij UWV in met een DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord. Extra veilig inloggen via DigiD doet hij via de DigiD-app of de sms-controle. Heeft hij nog geen DigiD-app of sms-controle. Dan adviseren wij uw (ex-)werknemer dit snel aan te vragen. Het duurt ongeveer 3 werkdagen voordat de aanvraag verwerkt is.

Extra veilig inloggen via DigiD

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten