U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Eenvoudig betaalrichting wijzigen voor eigenrisicodragers WGA

geplaatst op 12 oktober 2017

Met het formulier Wijzigen betaalrichting WGA-uitkering kunnen eigenrisicodragers voor de WGA eenvoudig de betaalrichting wijzigen.

UWV betaalt de uitkering

Bent u eigenrisicodrager voor de WGA? Dan is het meestal zo dat UWV de uitkering iedere maand aan uw (ex-)werknemers betaalt. U als werkgever betaalt dan aan ons elke maand de totale bruto-uitkering, inclusief de premies sociale verzekeringen.

U kiest ervoor zelf te betalen

U kunt er ook voor kiezen de uitkering direct aan uw (ex-)werknemers te betalen, bijvoorbeeld tegelijk met het eventuele loon. Wilt u zelf de uitkering gaan betalen? Kijk dan op uwv.nl bij Betalingen. Daar vindt u het formulier Wijzigen betaalrichting WGA-uitkering. Stuur het ingevulde formulier naar UWV. U vindt ons adres op het formulier.

U kiest ervoor dat UWV betaalt

Betaalt u zelf de uitkering en wilt u dat UWV die aan uw (ex-)werknemer gaat betalen, bijvoorbeeld omdat de (ex-)werknemer uit dienst gaat? Ook daarvoor kunt u het formulier gebruiken. Omdat u het samen met de (ex-)werknemer invult en opstuurt naar UWV, weten wij meteen de bankrekening van de (ex-)werknemer. Zo is het veranderen van de betaalrichting snel geregeld.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten