Eenvoudig betaalrichting wijzigen voor eigenrisicodragers WGA

geplaatst op 12 oktober 2017

Met het formulier Wijzigen betaalrichting WGA-uitkering kunnen eigenrisicodragers voor de WGA eenvoudig de betaalrichting wijzigen.

UWV betaalt de uitkering

Bent u eigenrisicodrager voor de WGA? Dan is het meestal zo dat UWV de uitkering iedere maand aan uw (ex-)werknemers betaalt. U als werkgever betaalt dan aan ons elke maand de totale bruto-uitkering, inclusief de premies sociale verzekeringen.

U kiest ervoor zelf te betalen

U kunt er ook voor kiezen de uitkering direct aan uw (ex-)werknemers te betalen, bijvoorbeeld tegelijk met het eventuele loon. Wilt u zelf de uitkering gaan betalen? Kijk dan op uwv.nl bij Betalingen. Daar vindt u het formulier Wijzigen betaalrichting WGA-uitkering. Stuur het ingevulde formulier naar UWV. U vindt ons adres op het formulier.

U kiest ervoor dat UWV betaalt

Betaalt u zelf de uitkering en wilt u dat UWV die aan uw (ex-)werknemer gaat betalen, bijvoorbeeld omdat de (ex-)werknemer uit dienst gaat? Ook daarvoor kunt u het formulier gebruiken. Omdat u het samen met de (ex-)werknemer invult en opstuurt naar UWV, weten wij meteen de bankrekening van de (ex-)werknemer. Zo is het veranderen van de betaalrichting snel geregeld.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten