U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Uitkering van werknemer met Wajong mogelijk omlaag

geplaatst op 16 november 2017

Heeft u een Wajonger in dienst? Dan is het goed om te weten dat de maximale Wajong-uitkering vanaf 1 januari 2018 omlaag gaat van 75% naar 70%. U merkt daar in enkele gevallen iets van, bijvoorbeeld als uw werknemer u gemachtigd heeft voor de betaling van zijn uitkering.

Als u gemachtigd bent

Heeft uw werknemer u gemachtigd om de betaling van zijn Wajong-uitkering via u te laten lopen? Dan ontvangt u door de verlaging per 1 januari 2018 mogelijk een lager bedrag van UWV .

Als uw medewerker oude Wajong heeft

Heeft uw medewerker oude Wajong en arbeidsvermogen, en heeft hij naast zijn uitkering inkomsten van minder dan 20% van het wettelijk minimumloon? Dan verlagen wij zijn uitkering naar 70% van het minimumloon. Als hij naast zijn uitkering meer dan 20% van het minimumloon verdient, dan merkt hij niets van de uitkeringsverlaging.

Als uw medewerker Wajong 2010 heeft

Heeft uw medewerker Wajong 2010, en verdient hij meer dan 80% van het wettelijk minimumloon? Dan merkt hij niets van de uitkeringsverlaging. Verdient hij minder dan 80%, dan gaat zijn uitkering omlaag. 

Vragen?

Heeft uw medewerker vragen over de verlaging? Dan kunt u hem verwijzen naar uwv.nl/vragenwajong. Daar vindt hij alle informatie die op zijn situatie van toepassing is.

Heeft u zelf vragen? Bel dan met UWV Telefoon Werkgevers via 0900 – 92 95, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.


Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten