7 tips waardoor jongeren voor u willen (blijven) werken

geplaatst op 11 mei 2017

Werkgevers concurreren op de arbeidsmarkt vaak om jong, goed opgeleid personeel. Maar hoe wint u deze jongeren voor zich en zorgt u ervoor dat ze voor u willen blijven werken? Wij geven u 7 tips.

Tip 1: Maak het werk zoveel mogelijk onafhankelijk van tijd en plaats

Jongeren delen graag zelf hun tijd in. Werk hoeft voor hun niet altijd plaats te vinden tussen 09:00 en 17:00 uur. Als het voor het resultaat niet uitmaakt waar of wanneer het werk gebeurt, laat de werknemer dan de tijd zelf indelen.

Tip 2: Durf los te laten en te vertrouwen

Bij werk dat niet aan tijd- en plaats is gebonden is een werknemer niet altijd op de werkplek. U zult uw werknemer dus moeten vertrouwen en de controle deels moeten loslaten. Uw voordeel: werknemers die vertrouwen ervaren van hun werkgever werken harder en zijn productiever.

Tip 3: Wees flexibel met werk en privé

Een jonge werknemer is gewend voortdurend online te zijn. Maak er dus geen probleem van als hij onder werktijd iets op social media plaatst. Hij vindt het vaak ook geen probleem om in de avonduren telefonisch bereikbaar te zijn of op zaterdag naar een congres te gaan.

Tip 4: Investeer in jonge werknemers

Tegenwoordig is het normaal om elke paar jaar van baan te wisselen. Maar dat geldt niet voor alle jongeren. Als ze zich thuis voelen bij uw bedrijf en achter uw doelstellingen staan, willen ze vaak lang voor u werken. Investeer daarom juist in ze. Stimuleer ze om het beste uit zichzelf te halen en bied ze ruimte voor opleiding en training.

Tip 5: Vermijd hiërarchie zoveel mogelijk

Jonge werknemers zijn gewend om gelijkwaardig met anderen en leidinggevenden om te gaan. Ze denken graag mee over zaken die zich afspelen in het bedrijf. Dit leidt vaak tot nieuwe en creatieve ideeën waar u zelf misschien niet opkomt. Neem hun ideeën in ieder geval altijd serieus. Niets schrikt deze werknemers zo af als een bureaucratische en hiërarchische verhouding.

Tip 6: Accepteer dat ze soms wat eigenwijs zijn

Jonge werknemers zijn niet bang om vragen te stellen. Deze kritische en wat eigenwijze houding kan juist een enorme verrijking voor uw organisatie zijn. Ze stellen vragen die anderen misschien niet durven te stellen.

Tip 7: Benut het online netwerk van uw jonge werknemers

Heeft u een vacature? Vraag uw jongere werknemers dan om deze vacature te delen via social media, zoals Facebook, Snapchat, Instagram en YouTube. Jongeren hebben vaak een groot online netwerk. Grote kans dat u via deze werknemers een nieuwe, goede kandidaat aantrekt! 

Meer informatie over wervingsadvies

Voor meer informatie over het werven van nieuw personeel kijkt u op Wervingsadvies.

Meer weten over het vinden van nieuwe medewerkers? Lees verder bij Werving en selectie op werk.nl.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten