EURES biedt uitkomst bij moeilijk vervulbare vacatures

geplaatst op 09 februari 2017

Kent u European Employment Services (EURES) al? U kunt er terecht voor ondersteuning bij de selectie, werving en bemiddeling voor moeilijk vervulbare vacatures. EURES beschikt over een groot Europees netwerk van vraag en aanbod.

Europese mobiliteit bevorderen

EURES is het Europese netwerk dat de mobiliteit van werknemers in de Europese Economische Ruimte (EER) bevordert. EURES is met meer dan 1.000 adviseurs actief in 32 landen. In Nederland is UWV uitvoerder van EURES.

Ondersteuning is kosteloos

U kunt bij EURES Nederland terecht als u moeilijk vervulbare vacatures heeft. Bijvoorbeeld in sectoren met veel krapteberoepen, zoals techniek, IT en land- en tuinbouw. U kunt kosteloos ondersteuning krijgen bij selectie, werving en bemiddeling. Dankzij het enorme Europese netwerk bereikt uw vacature een grote doelgroep.

Eerlijke mobiliteit

EURES werkt volgens de richtlijnen van ‘fair mobility’. Dat betekent arbeidsmobiliteit op basis van fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en gelijke rechten voor werknemers uit binnen- en buitenland. EURES-adviseurs adviseren u daarom ook over contractvormen, sociale zekerheid en voorwaarden voor een geslaagde vestiging in Nederland. EURES heeft daarnaast een handig stappenplan als u wilt werven in Europa.

Kijk wat EURES Nederland voor u kan doen

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten