3 veelgestelde vragen over de Verzuimmelder

geplaatst op 09 februari 2017

Met de online Verzuimmelder kunt u via het werkgeversportaal snel en gemakkelijk uw werknemer ziek of beter melden. Maar er is meer.

Wat kan ik met de Verzuimmelder allemaal aan UWV doorgeven?

Met de Verzuimmelder kunt u melden dat een werknemer: 

  • ziek is. Het gaat daarbij om werknemers die (mogelijk) een Ziektewet-uitkering kunnen krijgen; 
  • weer volledig beter is;
  • weer gedeeltelijk aan het werk gaat. Daarbij kunt u zijn verdiensten doorgeven die wij verrekenen met de Ziektewet-uitkering (verdiensten doorgeven kan niet bij een 42e-weeksmelding);
  • met zwangerschaps- en bevallingsverlof gaat, en een zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor haar aanvragen;
  • met adoptie- of pleegzorgverlof gaat;
  • langdurig arbeidsongeschikt is (dit is de 42e-weeksmelding, die doet u als een werknemer ruim driekwart jaar ziek is). 

U kunt ook een overzicht bekijken van uw meldingen en foutieve meldingen intrekken.

Waarom staat er een werknemer die beter is nog tussen de lopende ziekmeldingen?

Wanneer u een (ex-) werknemer beter heeft gemeld, dan duurt het soms enkele dagen voordat wij deze melding hebben verwerkt. Bijvoorbeeld omdat wij vanwege de betermelding iets aanvullends moeten afhandelen.
Heeft u al wel een ontvangstbevestiging van de betermelding ontvangen? Dan hebben wij de melding wel verwerkt. Blijft de melding toch tussen de lopende ziekmeldingen staan? Bel dan met UWV Telefoon Werkgevers via 0900 - 92 95 (starttarief 4,5 cent en daarna 4 cent per minuut, plus uw gebruikelijke belkosten).
Ex-werknemers die ziek uit dienst zijn gegaan, blijven in het overzicht van lopende ziekmeldingen staan. Dit heeft te maken met de premiedifferentiatie van de WGA- en ZW-premies die u als werkgever betaalt.

Hoe geef ik verdiensten door met de Verzuimmelder?

Als uw zieke werknemer weer gedeeltelijk aan het werk gaat, dan geeft u zijn verdiensten aan ons door. U doet dit als volgt: vanuit het overzicht openstaande meldingen in de Verzuimmelder klikt u op de naam van de betreffende medewerker. U komt dan in het actueel overzicht van de werknemer. U klikt achter de betreffende melding op de knop beter melden. Kies in het volgende scherm voor ‘niet volledig hersteld'. Daarna vult u het sv-loon in. 

Meer informatie over de Verzuimmelder

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten