Opvolger Werkwijzer RIV-toets in de praktijk: Werkwijzer Poortwachter

geplaatst op 13 april 2017

Sinds kort is de Werkwijzer Poortwachter (versie van 24 maart 2017) beschikbaar. Dit is de opvolger van de Werkwijzer RIV-toets in de praktijk. Met een actuele inhoud en een gebruikersvriendelijke lay-out.

Nieuwe werkwijzer is transparanter

Bij de opzet van de nieuwe werkwijzer hebben we rekening gehouden met de vraag naar meer transparantie over de manier waarop UWV re-integratie-inspanningen beoordeelt. De werkwijzer heeft een duidelijke opzet. U wordt als werkgever meegenomen in het proces vanaf het eerste en tweede ziektejaar tot en met het moment waarop UWV de re-integratie-inspanningen toetst.

Richtlijn voor aanpak re-integratie

De Werkwijzer Poortwachter biedt u en uw werknemers en degenen die hen ondersteunen, een richtlijn voor de aanpak van de re-integratie. Daarnaast kunt u er redelijk mee inschatten wat de uitkomsten zullen zijn van de toetsing door UWV. Er staat in wat er van alle partijen in de praktijk wordt verwacht tijdens de eerste 2 ziektejaren.

Handvatten bij inzet tweede spoor

In de werkwijzer vindt u meer handvatten om in te zetten bij het tweede spoor en nadere uitleg van bijzondere situaties en arbeidsverhoudingen.

Bekijk de nieuwe Werkwijzer Poortwachter

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten