Gebruik alleen de nieuwste formulieren als u ontslag aanvraagt

geplaatst op 13 april 2017

Ontslag aanvragen kan vanaf nu alleen nog met de nieuwste digitale formulieren. U vindt deze via uwv.nl. Download een formulier pas op het moment dat u een aanvraag doet. Dan gebruikt u altijd de nieuwste versie.

Gebruik alleen de nieuwste versie

Gebruik altijd de nieuwste digitale formulieren als u een ontslagvergunning bij ons aanvraagt. Soms passen wij formulieren namelijk aan. Gebruikt u ontslagformulieren van eerdere ontslagaanvragen die u op uw computer heeft bewaard? Dan kunnen dit oude versies zijn. Aanvragen met verouderde formulieren nemen wij niet in behandeling. 

Bereid uw aanvraag goed voor

Wij nemen uw aanvraag pas in behandeling als de aanvraag compleet is en wij alle juiste formulieren hebben ontvangen. Vanaf dat moment duurt de behandeling van een ontslagaanvraag ongeveer 4 weken. U vindt de handleidingen voor uw aanvraag bij het ontslagformulier op uwv.nl. Daar vindt u ook de achtergrondinformatie en huidige wet- en regelgeving over een ontslagaanvraag bij UWV.  

Verstuur uw aanvraag via het werkgeversportaal

Heeft u alles ingevuld en de aanvraag afgerond? Upload de formulieren en de bijlagen dan via het werkgeversportaal. Hiervoor heeft u (of een gemachtigde) een account nodig. Heeft u (of een gemachtigde) nog geen account? Vraag deze dan aan via Account aanvragen werkgeversportaal. Hoe u uw intermediair machtigt voor het werkgeversportaal, leest u bij Account en machtigen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de ontslagaanvraag? Neem dan contact op met UWV Arbeidsjuridische dienstverlening via 088 – 898 20 50.
Heeft u vragen over het werkgeversportaal? Neem dan contact op met UWV Telefoon Werkgevers via 0900 - 92 95 (starttarief van 4,5 cent en daarna 4 cent per minuut, plus uw gebruikelijke belkosten). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten