U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Scholingsvoucher voor werkzoekende 50-plussers: aanvraag uiterlijk 30 september bij ons binnen

geplaatst op 08 september 2016

Als u een scholingsvoucher wilt aanvragen voor een 50-plusser die u in dienst neemt vanuit de WW, dan raden wij u aan om dit zo snel mogelijk te doen. Uw aanvraag moet uiterlijk 30 september 2016 bij ons binnen zijn.

Neemt u iemand van 50 jaar of ouder in dienst vanuit de WW? En heeft deze werknemer nog een opleiding nodig om de functie te kunnen uitvoeren? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een scholingsvoucher voor 50-plussers. Dit is een subsidie van maximaal € 1.000 (inclusief btw) voor alle kosten die bij de opleiding horen, bijvoorbeeld de kosten voor boeken of examenkosten. 

Voorwaarden aan scholingsvoucher

U moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld dat u de werknemer voor ten minste 3 maanden in dienst neemt voor minimaal de helft van het aantal uren waarvoor hij een WW-uitkering ontvangt. Op uwv.nl leest u meer over de voorwaarden en de aanvraagprocedure van dit scholingsvoucher. 

Aanvraag uiterlijk 30 september bij ons binnen

Als u er nog gebruik van wilt maken, moet uw aanvraag uiterlijk 30 september bij ons binnen zijn. Het scholingsvoucher voor 50-plussers is namelijk een tijdelijke subsidie. Uw toekomstige werknemer kan de scholingsvoucher ook zelf aanvragen, dus spreek dit van tevoren goed met elkaar af.

Andere regelingen van UWV

Na 1 oktober kunt u bekijken of u in aanmerking komt voor een andere regeling van UWV. Hiervoor gelden andere voorwaarden. Kijk voor meer informatie bij Regelingen van UWV op uwv.nl.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten