U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Jaarlijkse Tegemoetkoming arbeidsongeschikten via werkgevers eind september betaald

geplaatst op 08 september 2016

Uiterlijk 27 september betalen wij de jaarlijkse Tegemoetkoming arbeidsongeschikten. In sommige gevallen gaat dit via u, de werkgever. U betaalt dit bedrag weer door aan uw medewerker.

De Tegemoetkoming arbeidsongeschikten 2016 is € 212,06 netto per medewerker. Het is een compensatie voor de extra kosten die iemand heeft door zijn handicap of ziekte. U kunt de tegemoetkoming krijgen voor 1 of meer van uw medewerkers. 

Voor wie is deze tegemoetkoming?

De Tegemoetkoming arbeidsongeschikten is voor mensen met een WAO-, WIA-, Wajong- of WAZ-uitkering, of voor mensen die ten minste 35% arbeidsongeschikt zijn of die recht hebben op hulp om werk te vinden, te behouden of om te studeren.

Wat moet u doen?

Tussen 15 en 23  september 2016 krijgt u een brief. Daarin leest u aan wie u de tegemoetkoming over moet maken. Wilt u de tegemoetkoming uiterlijk 31 oktober aan uw werknemer overmaken. U hoeft het bedrag niet tegelijk met de uitkering of het loon te betalen.

Niet vermelden op de loonstrook en jaaropgaaf

U hoeft de Tegemoetkoming arbeidsongeschikten niet te vermelden op de loonstrook of de jaaropgaaf van uw werknemer. De tegemoetkoming valt namelijk onder de eindheffing en hoort niet tot het individuele fiscale loon of het verzamelinkomen van de uitkeringsgerechtigde. Daarom hoeft de uitkeringsgerechtigde werknemer er geen loonbelasting of inkomstenbelasting over te betalen. 

Meer informatie

Lees meer over de Tegemoetkoming arbeidsongeschikten voor werkgevers 2016.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten