U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Versnelde loonaangifte: zo helpt u uw werknemer

geplaatst op 10 november 2016

Robèr Vermeulen, hoofd salarisadministratie bij Sligro Food Group, helpt zijn medewerkers die een gedeeltelijke WW-uitkering hebben door de loonaangifte snel en meteen goed aan te leveren bij de Belastingdienst. Werknemers krijgen zo elke maand meteen de juiste uitkering en krijgen niet te maken met een verrekening achteraf.

Mensen met een WW-uitkering geven sinds 1 juli 2015 maandelijks aan ons op of en hoeveel ze hebben verdiend. UWV vergelijkt dit opgegeven inkomen met de gegevens in de Polisadministratie, waarin de loonaangifte van werkgevers wordt verwerkt (zowel van werkgevers die maandelijks betalen als per 4 weken of per week). Op basis daarvan stellen wij de hoogte van de uitkering vast.

Kleine moeite voor u, handig voor uw werknemer

Is de opgave van de werknemer anders dan die van de werkgever, dan verrekenen wij het verschil. Dit komt regelmatig voor. Lastig voor de werknemer als hij hierdoor geld moet terugbetalen of pas later het geld krijgt waarop hij recht heeft. Werknemers zullen aan hun werkgever vragen hoe het kan dat de gegevens van elkaar verschillen, wat extra werk betekent voor uw loonadministratie.

Dient u de loonaangifte eerder in, dan kunnen wij deze gegevens alvast invullen op het formulier Inkomstenopgave van de werknemer met een uitkering. Die hoeft dan alleen maar te controleren of het bedrag klopt en zo ja, aan te geven dat hij akkoord is. Hij hoeft dus niet meer op de salarisstrook te zoeken naar alle bedragen die vallen onder het sv-loon dat hij maandelijks moet opgeven. Vervolgens kunnen wij het juiste bedrag aan uitkering uitbetalen.

Goed werkgeverschap

Robèr Vermeulen, hoofd salarisadministratie bij Sligro Food Group: ‘Wij betalen op de 25e van elke maand de lonen van ongeveer 10.500 medewerkers. De volgende dag sturen we meteen de loonaangifte naar de Belastingdienst. Het is niet veel werk, en als mensen op die manier meteen de juiste uitkering krijgen, dan doen we dat graag. Het hoort bij goed werkgeverschap.’

U helpt uw werknemer en uzelf

Dus als u elke maand zo snel mogelijk de correcte loonaangifte indient bij de Belastingdienst, helpt u uw werknemer én uzelf. Doe dit liefst meteen als u de salarisstrook naar uw werknemer stuurt of heel kort daarna. Uw loonaangifte moet uiterlijk voor het einde van de kalendermaand bij de Belastingdienst binnen zijn. U verkleint dan het risico dat wij achteraf moeten verrekenen.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten