U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Eerste 10-jaars-risicotermijnen WGA stoppen

geplaatst op 10 november 2016

Vanaf 1 januari 2017 stoppen de risicotermijnen voor WGA-uitkeringen die zijn ingegaan vanaf 1 januari 2007. UWV neemt dan de betaling over.

Natuurlijk eindigt de 10-jaars-risicotermijn van een WGA-uitkering die later dan 1 januari 2007 is begonnen later dan 1 januari 2017, namelijk ook na 10 jaar. Maar 1 januari 2017 is een bijzondere datum, omdat dan de eerste 10-jaars-risicotermijnen voor eigenrisicodragers WGA vervallen. Betaalt u voor uw (ex-)werknemer(s) een WGA-uitkering sinds 1 januari 2007? Dan neemt UWV vanaf 1 januari 2017 de betaling van de WGA-uitkering over.

Hoe het verder gaat

Betaalde UWV de uitkering en ontvangt u daarvoor van ons een factuur? Dan vindt u de uitkering niet langer meer op uw factuur. U hoeft in dat geval niets te doen. Betaalde u de uitkering zelf, dan betalen wij de uitkering voortaan rechtstreeks aan uw (ex-)werknemer. Maar als u nog loon betaalt aan uw werknemer, is het waarschijnlijk makkelijker als u de uitkering samen met het loon aan uw werknemer betaalt. U ontvangt de uitkering dan van ons. Wij raden u aan dit met uw (ex-)werknemer te overleggen.

10 jaar eigen risico dragen: wat houdt dat in?

Vanaf 1 januari 2007 dragen eigenrisicodragers voor de WGA-uitkeringen het risico voor een maximale termijn van 10 jaar per uitkering. Eigenrisicodragers betalen niet de gedifferentieerde WGA-premie. Zij zijn net als andere werkgevers de eerste 2 jaar dat een (ex-)werknemer ziek is, verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Daarbij betalen zij zelf (of ze zijn daarvoor verzekerd) de WGA-uitkering van een (ex-)werknemer, tot maximaal 10 jaar. Ook zijn zij maximaal 10 jaar verantwoordelijk voor de re-integratie van de (ex-)werknemer.

Lees meer over eigen risico dragen voor de WGA

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten