U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Verder herstel arbeidsmarkt

geplaatst op 04 februari 2016

UWV verwacht in 2016 een verdere verbetering van de arbeidsmarkt. Het aantal banen voor werknemers groeit met 102.000, een toename van 1,3%. Dit staat in de Arbeidsmarktprognose 2016 van UWV.

Uitzendbranche groeit het meest

De meeste groei is zichtbaar in de uitzendsector, waarin er 59.000 banen bijkomen (een toename van 8,7%). Ook in de bouw groeit het aantal banen voor werknemers, namelijk met 7.000. Dit is een toename van 2,5%. In de verpleging en de verzorging neemt het aantal banen naar verwachting verder af. Dat geldt ook voor het aantal banen in de financiële dienstverlening. 

Meer vacatures en minder WW-uitkeringen

Het aantal vacatures neemt in 2016 toe, maar iets minder snel dan in 2015. Er komen 49.000 vacatures bij, een stijging van 6%. De vacatures zijn vooral te vinden in de detailhandel, de horeca en in de sector zorg en welzijn. In deze sectoren veranderen mensen vaak van baan, omdat ze te maken hebben met korte contracten. In het openbaar bestuur en in de financiële dienstverlening  daalt  het aantal vacatures. 

Aantal mensen met WW daalt

UWV verwacht dat in 2016 het aantal mensen met een WW-uitkering daalt. Er zouden 16.000 minder WW-uitkeringen zijn aan het eind van het jaar. Dat is een afname van 4%.  

Meer informatie

Lees de Arbeidsmarktprognose 2016 van UWV op uwv.nl.
De verwachtingen in deze arbeidsmarktprognose zijn gebaseerd op cijfers van het CPB.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten