U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

De kandidatenverkenner banenafspraak is de sleutel naar succes

geplaatst op 08 december 2016

Staatssecretaris Jetta Klijnsma lanceerde op 18 november de kandidatenverkenner banenafspraak. Deze verkenner helpt u om inzicht te krijgen in de doelgroep van de banenafspraak. U kunt er gemakkelijk geschikte kandidaten vinden die bij uw organisatie passen.

De kandidatenverkenner in combinatie met de verlengde toegang tot de no-riskpolis neemt belangrijke drempels weg om een arbeidsbeperkte kandidaat aan te nemen.

De kandidatenverkenner is een databank met de (anonieme) profielen van werkzoekenden die onder de banenafspraak vallen. Heeft u een vacature waarvoor u graag een werkzoekende met een arbeidsbeperking wilt inzetten, maar vindt u het lastig om een geschikte kandidaat te vinden? In de kandidatenverkenner kunt u mensen zoeken die passen bij uw voorkeuren, zoals opleidingsniveau, werkervaring, aantal uren, sector en de afstand woon-werkverkeer. 

Zo werkt de kandidatenverkenner banenafspraak

  • Log in op uw account op werk.nl. Ga naar ‘Mijn werk.nl’, klik op het kopje ‘Cv’s zoeken’. Klik daar op de link ‘Kandidatenverkenner banenafspraak’.
  • Eerst maakt u een zoekprofiel aan. U kunt ook zoekprofielen opslaan en deze later opnieuw toepassen. 
  • Klik op ‘Toon kandidaten’. U krijgt dan een lijst met profielen van werkzoekenden die goed aansluiten bij uw zoekopdracht.
  • Selecteer de kandidaten die u geschikt vindt. Al uw geselecteerde kandidaten vindt u terug bij 'Mijn bewaarde kandidaten'. 
  • Met de knop ‘Informatie aanvragen’ stuurt u vervolgens een verzoek naar het WerkgeversServicepunt van uw keuze. Het WerkgeversServicepunt neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op. Een medewerker van het WerkgeversServicepunt benadert vervolgens de door u geselecteerde kandidaten. We brengen u met de kandidaat in contact als hij of zij een kennismaking ziet zitten. Vanwege privacywetgeving kunt u zelf geen contact opnemen met kandidaten. De dienstverlening van het WerkgeversServicepunt is kosteloos.

Heeft u nog geen account op werk.nl? Vraag dit account dan direct aan. U heeft hiervoor een fiscaal nummer nodig. 

Kom meer te weten over de kandidatenverkenner banenafspraak

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten