U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Gemeenten nemen re-integratietaak eigen doelgroep over van UWV

geplaatst op 08 december 2016

Vanaf 1 januari 2017 zorgen gemeenten voor de re-integratie van werknemers uit de gemeentelijke doelgroep Participatiewet die ziek uit dienst gaan. Tot die tijd voert UWV deze taak uit.

De re-integratietaak voor werknemers uit de gemeentelijke doelgroep die ziek uit dienst gaan, en waarvoor een gemeente de afgelopen 2 jaar loonkostensubsidie heeft betaald, ligt vanaf 1 januari 2017 bij de woongemeente van de ex-werknemer. 

Ziek uit dienst melden

Gaat uw werknemer die tot deze doelgroep behoort ziek uit dienst, meld hem dan ziek uit dienst bij UWV, en vraag een Ziektewet-uitkering aan. Of geef de uitdiensttreding door als UWV al een Ziektewet-uitkering betaalt. U ontvangt daarna een brief dat uw loondoorbetalingsverplichting en uw re-integratietaak eindigen.

Bespreek het met uw ex-werknemer

Geef het re-integratieverslag Wet Verbetering Poortwachter mee aan uw ex-werknemer als hij uit dienst gaat. Wij betalen de Ziektewet-uitkering rechtstreeks aan hem na het einde van het dienstverband. Het is handig als u met uw medewerker bespreekt dat hij vanaf de uitdiensttreding zijn Ziektewet-uitkering rechtstreeks van UWV krijgt, maar dat de woongemeente de re-integratie op zich neemt om hem naar werk te begeleiden. Wij sturen uw werknemer hierover ook een brief.

Meer over de overdracht van re-integratietaak naar gemeenten (pdf, 1 MB)

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten