U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Vrijwilligerswerk door asielzoekers: zo regelt u dat

geplaatst op 11 augustus 2016

Wilt u asielzoekers een kans bieden om als vrijwilliger aan de slag te gaan in uw organisatie? Vraag dan vooraf een Verklaring vrijwilligerswerk aan bij ons. Kijk ook eerst of het werk geschikt is als vrijwilligerswerk.

Ziet u in uw organisatie mogelijkheden voor asielzoekers om hun vaardigheden in te zetten? Bekijk dan eerst of het werk aan de voorwaarden voldoet voor vrijwilligerswerk door asielzoekers. Deze voorwaarden zijn namelijk anders dan de voorwaarden die gelden voor vrijwilligerswerk door mensen met een WW-uitkering.

  • Het werk is meestal onbetaald, maar u mag een (on)kostenvergoeding betalen (tot maximaal € 150 per maand en € 1500 per jaar).
  • Uw organisatie heeft geen winstoogmerk.
  • Het werk is van belang voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in een buurtcentrum, bij een sportvereniging of voor een kerk.

Verklaring vrijwilligerswerk aanvragen

Voldoet het werk aan deze voorwaarden, vraag dan een Verklaring Vrijwilligerswerk bij ons aan. Een vrijwilligerscentrale kan u eventueel helpen bij de beschrijving van de werkzaamheden. Wij toetsen daarna of het werk dat u aanbiedt inderdaad vrijwilligerswerk is. Binnen 2 weken na uw aanvraag hoort u of u de verklaring krijgt. 

Bekijk de brochure van de Rijksoverheid over Vrijwilligerswerk door asielzoekers

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten