U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Veelgebruikte financiële regelingen

geplaatst op 14 april 2016

Neemt u iemand met een ziekte of handicap of WW-uitkering in dienst? Dan zijn er verschillende regelingen waarmee u financieel voordeel heeft. We lichten er 3 uit waar veel gebruik van wordt gemaakt.

No-riskpolis

De no-riskpolis houdt in dat u voor een werknemer met een ziekte of handicap een Ziektewet-uitkering van UWV kunt krijgen als hij ziek wordt. Deze Ziektewet-uitkering is 70% tot 100% van het dagloon van de werknemer, afhankelijk van de situatie. Door de no-riskpolis loopt u dus weinig risico als u een werknemer met een ziekte of handicap in dienst neemt. Op onze website vindt u een opsomming van alle situaties waarin de no-riskpolis geldt.

Proefplaatsing

De proefplaatsing houdt in dat een werknemer met een WAO-, WIA-, WAZ-, Wajong-, Ziektewet- of WW-uitkering 2 maanden bij u op proef werkt met behoud van zijn uitkering. U hoeft in die periode dan geen loon te betalen. Na de proefplaatsing moet u de werknemer een dienstverband aanbieden van minimaal 6 maanden.

Mobiliteitsbonus

De mobiliteitsbonus is een korting op (of een vrijstelling van) werknemersverzekeringen voor werknemers met een ziekte of handicap. Hiervoor heeft u geen doelgroepverklaring nodig. U past de premiekorting zelf toe bij de aangifte loonheffingen.

Meer informatie

Kijk op uwv.nl voor meer regelingen voor werkgevers die een werknemer met een ziekte of handicap in dienst nemen.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten