Nieuwe rapportages banenafspraak en beschut werk

geplaatst op 25 juli 2018

De nieuwe kwartaalrapportages banenafspraak en beschut werk van UWV zijn beschikbaar. Deze rapportages geven per regio inzicht in de voortgang van de banenafspraak en beschut werk.

Rapportage banenafspraak

Tussen eind 2012 en begin 2018 hebben werkgevers in totaal 38.744 extra banen gerealiseerd vanwege de banenafspraak. Het gaat om 28.341 extra banen via een regulier dienstverband en 10.403 extra banen via een uitzendcontract of detachering. Aan het eind van 2018 zouden er in totaal 43.500 extra banen gerealiseerd moeten zijn.

Rapportage beschut werk

Uit de rapportage beschut werk blijkt dat 1.465 mensen op 31 maart 2018 een baan in een beschutte werkomgeving hadden. De rapportage geeft ook inzicht in het percentage mensen dat na een positief advies beschut werk terecht kan op een beschutte werkplek: van alle mensen die tot en met 31 december 2017 een positief advies beschut werk ontvingen, had 63% 3 maanden later een baan.

Waarom deze rapportages?

Gemeenten, werkgevers en andere betrokkenen willen inzicht in de voortgang van de banenafspraak en beschut werk op regionaal niveau. Daarom publiceert UWV op het verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Werkkamer ieder kwartaal 4 rapportages:

Meer informatie

Meer informatie over de regionale rapportages vindt u in de Trendrapportage 1e kwartaal 2018.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten