Nieuw webinar over Wet betaald ouderschapsverlof

geplaatst op 08 maart 2022

Op 2 augustus 2022 gaat de Wet betaald ouderschapsverlof in. Op 11 april organiseren wij opnieuw een webinar, waarin wij u meer vertellen over deze wet en de laatste ontwikkelingen. Zoals de verhoging van de uitkering naar 70% van het dagloon.

Wat is betaald ouderschapsverlof?

Ouders met een arbeidsovereenkomst hebben tot hun kind 8 jaar oud is recht op ouderschapsverlof. Dit is een verlof van maximaal 26 keer het aantal uren van hun werkweek. Hiervan kunnen zij 9 weken betaald opnemen. Dit moeten zij binnen 1 jaar na de geboorte van hun kind doen. Of binnen 1 jaar na opname in het gezin, als het om een adoptie- of pleegkind gaat en het kind nog geen 8 jaar is.

Over het webinar

Het webinar over de Wet betaald ouderschapsverlof vindt plaats op maandag 11 april 2022 van 14.00 tot 15.00 uur. Deelname is gratis. Via de chat kunt u vragen stellen tijdens het webinar. Wij proberen zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

Meld u hier aan voor het webinar over de Wet betaald ouderschapsverlof (gebruik hiervoor geen verouderde browser, want dan werkt de aanmeldpagina mogelijk niet goed).

Laatste ontwikkelingen: verhoging uitkering

Dit is het tweede webinar dat wij over dit onderwerp organiseren voor werkgevers. Ook als u op maandag 8 november 2021 deelnam aan het eerste webinar, is dit nieuwe webinar mogelijk interessant voor u. Naast uitleg over de wet, brengen we u namelijk ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de verhoging van de uitkering van 50% naar 70% van het dagloon (tot maximaal 70% van het maximumdagloon). Op de website Rijksoverheid.nl kunt u al meer lezen over deze wijziging.

Let op: Het percentage van 70% is nog niet definitief vastgesteld.

Lees meer informatie over betaald ouderschapsverlof

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten