Nieuw register NOW online (eerste aanvraagperiode)

geplaatst op 17 juni 2022

Eind juni komt naar verwachting een nieuwe versie van het register NOW online. Het gaat om het register van de eerste aanvraagperiode NOW (maart, april en mei 2020). Het nieuwe register bevat meer informatie dan eerdere versies.

Wat is het verschil met eerdere versies?

In eerdere versies van het register stonden de volgende gegevens:

  • de bedrijfsnaam
  • de vestigingsplaats
  • het ontvangen voorschotbedrag

Behalve deze gegevens wordt in het nieuwe register ook het definitieve bedrag van de tegemoetkoming vermeld. Dit is het bedrag dat is vastgesteld nadat de werkgever een definitieve berekening heeft aangevraagd. Het definitieve bedrag kan ook € 0 zijn, bijvoorbeeld als de werkgever geen definitieve berekening heeft aangevraagd in de periode dat het loket daarvoor open was. Of als de werkgever vrijwillig van de tegemoetkoming heeft afgezien. Of als het percentage omzetverlies minder dan 20% was.

Waarom het register NOW?

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) wordt uit publiek geld betaald. De overheid vindt het belangrijk dat iedereen kan zie hoe dat geld wordt besteed. In de regeling NOW staat daarom dat werkgevers die NOW aanvragen, instemmen met publicatie van bepaalde gegevens.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten