Meer tijd voor aanvraag definitieve berekening NOW

geplaatst op 23 februari 2021

U heeft langer de tijd om een definitieve berekening aan te vragen van de tegemoetkoming NOW voor de eerste aanvraagperiode (maart, april en mei 2020). Het indienen van een aanvraag kan nog tot en met 31 oktober 2021.

Termijn in alle gevallen gelijk

De verlenging van de aanvraagtermijn geldt voor iedereen. Of u nu wel of geen accountantsverklaring of derdenverklaring hoeft mee te sturen. Eerder was de einddatum voor werkgevers die een accountantsverklaring nodig hebben 29 juni 2021. Andere werkgevers hadden tot 23 maart 2021 om een aanvraag in te dienen.

Meer tijd nodig

De termijn is verlengd omdat accountants meer tijd nodig hebben om controles te doen en jaarrekeningen op te stellen. Ook kunnen zorgorganisaties de continuïteitsbijdrage die zij vanwege de coronacrisis krijgen, nu meerekenen als omzet.

Vraag altijd een definitieve berekening aan

Vraag altijd een definitieve berekening aan als u een tegemoetkoming NOW heeft ontvangen voor de eerste aanvraagperiode. Ook als u denkt dat u te veel voorschot heeft ontvangen. Als u geen aanvraag doet, gaan wij ervan uit dat u geen recht heeft op een tegemoetkoming. U moet het voorschot dan terugbetalen.

Meer over de definitieve berekening van de eerste aanvraagperiode NOW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten