Meer dan 65.000 aanvragen in tweede aanvraagperiode NOW

geplaatst op 02 september 2020

De tweede aanvraagperiode voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is vanaf 31 augustus gesloten. Meer dan 65.000 werkgevers hebben een tegemoetkoming aangevraagd.

Toename aanvragen in de laatste week

Het eind van de tweede aanvraagperiode NOW liet een duidelijke toename van het aantal aanvragen zien. In de laatste week werden bijna 20.000 aanvragen ingediend, waarvan er 5400 op de laatste dag binnenkwamen.

Duidelijk beeld omzetverlies

Uit een enquête die UWV heeft laten uitvoeren kwam eerder al naar voren dat een deel van de werkgevers wachtte met een mogelijke aanvraag, tot ze een duidelijk beeld van hun omzetverlies hadden. Een goede inschatting van het omzetverlies kan voorkomen dat de aanvrager een bedrag moet terugbetalen na de definitieve berekening van de tegemoetkoming.

Minder aanvragen dan in eerste aanvraagperiode

Het aantal aanvragen in de tweede aanvraagperiode NOW is fors minder dan de bijna 150.000 aanvragen in de eerste aanvraagperiode. Werkgevers die in de eerste periode wel een tegemoetkoming hebben aangevraagd en in de tweede periode niet, noemden in de enquête als belangrijkste reden dat het weer beter gaat met het bedrijf.

Bekijk de NOW-cijfers per sector, regio en bedrijfsgrootte

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten