Loon doorbetalen bij ziekte van uitzendkrachten

geplaatst op 16 mei 2023

Heeft u als uitzendbureau een zieke uitzendkracht met uitzendbeding? Dan stopt de uitzendovereenkomst niet meer automatisch. U kunt alleen een Ziektewet-uitkering bij ons aanvragen, als het bedrijf dat de uitzendkracht inhuurt het inleencontract beëindigt.

Wat u nu doet als een uitzendkracht ziek is

Heeft het bedrijf dat de uitzendkracht inhuurt het inleencontract beëindigd? Zorg er dan voor dat u dit vastlegt. Wij kunnen u vragen om een schriftelijke verklaring om te beoordelen of de uitzendkracht een Ziektewet-uitkering kan krijgen. Is het inleencontract niet beëindigd? Dan kunt u geen gebruik maken van het uitzendbeding en moet u het loon doorbetalen zolang de uitzendovereenkomst duurt.

Nieuwe regel geldt tot minimaal 1 juli

De nieuwe regel geldt vanaf de uitspraak van de Hoge Raad op 17 maart 2023, die oordeelde dat een uitzendovereenkomst niet zomaar eindigt bij ziekte. Vóór de uitspraak werd het uitzendcontract dan automatisch beëindigd. De regel geldt tot minimaal 1 juli. Dan gaat een nieuwe cao voor de uitzendbranche in en veranderen er meer regels voor uitzendbureaus.

Lees hier het laatste nieuws over loondoorbetaling voor uitzendkrachten (het bericht hierboven is verouderd).

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten