Loon doorbetalen bij ziekte van uitzendkrachten met uitzendbeding

geplaatst op 01 juli 2023

Meldt een uitzendkracht met uitzendbeding zich ziek? Dan moet u als uitzendbureau vanaf 1 juli het loon doorbetalen, zolang de uitzendovereenkomst duurt. De nieuwe regel is onderdeel van een wijziging in de cao voor uitzendkrachten, die op 1 juli 2023 is ingegaan.

Wat u doet als uw uitzendkracht ziek is

Tijdens ziekte betaalt u het loon door. U kunt pas een Ziektewet-uitkering aanvragen als de uitzendovereenkomst is afgelopen en de uitzendkracht nog steeds ziek is. U meldt de uitzendkracht dan ziek op de laatste dag van de uitzendovereenkomst. Voor 1 juli was u niet verplicht het loon van uitzendkrachten met uitzendbeding door te betalen bij ziekte.

Niet aangesloten bij ABU of NBBU?

De nieuwe regel geldt in ieder geval als u bent aangesloten bij de ABU of NBBU. Als u daar niet bij bent aangesloten, kunt u de uitzendovereenkomst van de uitzendkracht beëindigen en bij ons een Ziektewet-uitkering aanvragen. De inlenende werkgever moet dan wel eerst het inleencontract opzeggen. Is het inleencontract niet beëindigd? Dan moet u het loon doorbetalen zolang de uitzendovereenkomst duurt.

Lees meer over loondoorbetaling van zieke uitzendkrachten

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten