Inloggen werkgeversportaal alleen nog met eHerkenning

geplaatst op 07 februari 2020

Sinds 1 november 2019 sluiten we het inloggen op het werkgeversportaal via UWV-accounts in fasen af. Op 20 februari 2020 is deze inlogoptie ook voor de laatste UWV-accounts afgesloten. U kunt alleen nog inloggen met eHerkenning.

Afronding overstap naar eHerkenning

Op 20 februari 2020 sluiten we de laatste nog openstaande UWV-accounts af. Voor het inloggen op het werkgeversportaal stappen we over op eHerkenning omdat we op het werkgeversportaal gezondheids-, persoons- en inkomensgegevens van werknemers verwerken. Met eHerkenning (betrouwbaarheidsniveau EH3) komt de beveiliging van het werkgeversportaal op het vereiste niveau.

Heeft u nog geen eHerkenning?

Wilt u gebruik blijven maken van het werkgeversportaal? Vraag dan zo snel mogelijk eHerkenning aan. Meer informatie over de aanvraag, leveranciers en kosten vindt u op Ik wil eHerkenning aanvragen. U kunt meldingen en aanvragen ook per post naar ons opsturen. De formulieren en contactgegevens vindt u op uwv.nl. Houd er wel rekening mee dat dit extra tijd kost en wij uw meldingen en aanvragen op tijd moeten ontvangen.

Intermediair machtigen

Als u werk wilt uitbesteden waarbij eHerkenning nodig is, kunt u een andere partij machtigen via een ketenmachtiging. Zo kunt u bijvoorbeeld een intermediair of een bureau machtigen om zaken voor u te regelen op het werkgeversportaal. U hoeft hiervoor niet zelf eHerkenning aan te vragen. Het is nu ook voor eenmanszaken mogelijk om een andere partij te machtigen.

Lees meer over eHerkenning

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten