Heeft u recht op het LIV? Controleer uw voorlopige berekening

geplaatst op 28 februari 2018

Het LIV (lage-inkomensvoordeel) is een tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers met een laag loon in dienst hebben. Als u recht heeft, sturen wij u uiterlijk 14 maart 2018 een voorlopige berekening. Controleer deze goed.

Controleer de voorlopige berekening goed

U hoeft het LIV niet aan te vragen. Wij berekenen op basis van uw aangifte loonheffingen over 2017 voor welke werknemers u recht heeft. Als u recht heeft, sturen wij u uiterlijk 14 maart 2018 een voorlopige berekening. Klopt de voorlopige berekening niet of mist u nog gegevens? Geef dit dan uiterlijk op 1 mei 2018 door aan de Belastingdienst.

Uiterlijk 1 mei corrigeren bij de Belastingdienst

Hoe u een correctie over 2017 doet, leest u in het Handboek Loonheffingen bij ‘Stap 12 Aangiften corrigeren’ op belastingdienst.nl/loonheffingen. Correcties die de Belastingdienst na 1 mei 2018 ontvangt, blijven buiten de definitieve berekening van het LIV. De Belastingdienst stuurt uiterlijk 31 juli 2018 de definitieve berekening.

Hoe berekenen wij het LIV?

Wij gebruiken de verloonde uren die u aan ons doorgeeft om uw recht op LIV vast te stellen. Op de voorlopige berekening staan het jaarloon, het gemiddeld uurloon en het bedrag aan LIV per werknemer. Onderaan de specificatie vindt u uw totaalbedrag aan LIV. Op uwv.nl staat waar u op moet letten bij het invullen van de aangifte loonheffingen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de voorlopige berekening? Neem dan contact op met UWV Telefoon Werkgevers via 0900-92 95 (kijk voor de kosten van dit telefoonnummer op uwv.nl/bellen).
Het LIV is onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Deze wet bestaat uit 3 tegemoetkomingen voor werkgevers:

  1. het LIV (lage-inkomensvoordeel);
  2. het jeugd-LIV;
  3. het LKV (loonkostenvoordeel).

Meer informatie over de Wtl en het LIV vindt u op www.uwv.nl/wtl, www.belastingdienst.nl/loonheffingen en www.rijksoverheid.nl.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten