Eerste aanvraagperiode NOW gesloten

geplaatst op 09 juni 2020

De eerste aanvraagperiode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) eindigde op 6 juni 2020. Het kabinet heeft inmiddels ook de tweede aanvraagperiode NOW aangekondigd, voor tegemoetkoming in de loonkosten van juni, juli, augustus en september van dit jaar.

Meeste NOW-geld naar kleine tot middelgrote bedrijven

In de eerste aanvraagperiode hebben 144.000 werkgevers een aanvraag ingediend. UWV heeft tot nu toe 4,5 miljard euro uitgekeerd aan 123.000 werkgevers. Zo kon voor ruim 2,1 miljoen werknemers het loon worden doorbetaald. Van het uitgekeerde voorschotbedrag ging 71% naar kleine tot middelgrote bedrijven, met maximaal 250 werknemers. Grotere werkgevers ontvingen samen 29%. In de Factsheet aanvragen NOW-regeling (pdf, 246 kB) vindt u een overzicht van het aantal NOW-aanvragen tot en met 3 juni 2020, per arbeidsmarktregio en per gemeente.

Tweede aanvraagperiode NOW

Wilt u in de tweede aanvraagperiode een tegemoetkoming NOW aanvragen? U doet uw aanvraag dan op dezelfde manier als in de eerste aanvraagperiode. Let er wel op dat de voorwaarden voor deze tweede periode waarschijnlijk op een aantal punten afwijken. De regeling voor de tweede aanvraagperiode is nog niet definitief vastgesteld. Zodra de regeling definitief is, vindt u alle informatie op onze website. We streven ernaar om het aanvraagformulier vanaf 6 juli beschikbaar te maken.

Bekijk hier actuele informatie over de NOW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten