Controleer uw voorlopige berekening Wtl

geplaatst op 01 maart 2023

Als u over 2022 recht heeft op tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein, dan sturen wij u uiterlijk 14 maart een voorlopige berekening Wtl. Controleer de berekening voor 1 mei 2023.

Correcties uiterlijk 1 mei doorgeven

Wij gebruiken gegevens uit uw aangiften loonheffingen over 2022 om te berekenen of u recht heeft op het loonkostenvoordeel (LKV), lage-inkomensvoordeel (LIV) of het jeugd-LIV. Klopt de voorlopige berekening Wtl niet door onjuiste gegevens in uw aangiften? Dan kunt u ze tot en met 1 mei 2023 corrigeren bij de Belastingdienst. Hoe u dat doet staat in het Handboek Loonheffingen 2022 bij ‘Stap 14 Aangiften corrigeren’ op Belastingdienst.nl.

Aanvraag doelgroepverklaring LKV nog in behandeling?

Als een aanvraag van uw werknemer voor een doelgroepverklaring LKV op 31 januari 2023 nog in behandeling was, dan staat dit LKV niet in de voorlopige berekening. Zodra de doelgroepverklaring LKV wordt toegekend, kunt u de indicatie voor het LKV alsnog op ‘ja’ zetten. Dat doet u door uiterlijk 1 mei een correctie door te geven aan de Belastingdienst.

Onjuiste berekening om andere reden

Heeft u de aangiften loonheffingen wél juist ingevuld, maar denkt u dat de voorlopige berekening niet klopt? Of heeft u na 14 maart geen voorlopige berekening ontvangen, terwijl u wel recht denkt te hebben op een tegemoetkoming uit de Wtl? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Lees meer over de Wtl

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten