Aanvraagformulieren ontslagvergunning gewijzigd

geplaatst op 04 augustus 2022

De 3 aanvraagformulieren voor ontslag wegens bedrijfseconomische redenen zijn gewijzigd. De vragen over collectief ontslag zitten in een eerder deel van de aanvraag. En werkgevers krijgen niet meer automatisch uitstel voor onderhandelingen.

Collectief ontslag en medezeggenschap

Wij weten het graag zo snel mogelijk als een werkgever 20 of meer mensen wil ontslaan. Hij moet zich dan vaak houden aan de regels voor collectief ontslag en dit eerst apart melden. Ook moet de medezeggenschap in veel gevallen worden betrokken bij ontslag om bedrijfseconomische redenen. Wij beoordelen nu eerder of een werkgever aan deze verplichtingen heeft voldaan. De vragen over collectief ontslag en medezeggenschap zijn daarom verplaatst: van deel C (onderbouwing) naar deel A (gegevens werkgever).

Niet altijd uitstel

Een andere wijziging is dat werkgevers niet meer automatisch uitstel krijgen om te onderhandelen met werknemers. Wij kijken eerst of zij dat in de 2 maanden daarvoor ook al hebben gehad. Is dat het geval, dan is uitstel niet meer mogelijk. Uitstel is ook niet mogelijk als de regels voor collectief ontslag en medezeggenschap niet zijn gevolgd.

Beter te begrijpen bij handicap

Alle 3 de formulieren zijn nu beter toegankelijk voor mensen met een handicap. In de structuur, maar ook in de tekst. Bijvoorbeeld: ‘Licht toe’ is vervangen door ‘Licht toe waarom u dit ingevuld heeft’. Dit helpt een werkgever met een visuele handicap die een spraakprogramma gebruikt.

Naar de gewijzigde formulieren

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten