U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Aanvraag vrijwilligerswerk door vluchtelingen binnen 2 weken beoordeeld

geplaatst op 06 april 2016

Non-profitorganisaties die bij UWV een aanvraag doen voor vrijwilligerswerk door vluchtelingen, krijgen vanaf 1 april binnen 2 weken een reactie, in plaats van binnen 5 weken.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dat met UWV afgesproken. De minister is voorstander van vrijwilligerswerk door vluchtelingen, ook als ze nog niet weten of ze in Nederland mogen blijven.

Aanvraag Verklaring vrijwilligerswerk

Voor de aanvraag gebruikt u het formulier Aanvraag Verklaring vrijwilligerswerk. U vraagt deze verklaring niet aan voor een persoon, maar voor de werkzaamheden die de vrijwilliger gaat doen. Als u al een verklaring heeft, hoeft u dus geen nieuwe aan te vragen als een andere vrijwilliger hetzelfde werk gaat doen. 

Als wij de aanvraag hebben ontvangen, beoordelen wij bijvoorbeeld of het vrijwilligerswerk geen betaald werk verdringt. De vrijwilliger zelf hoeft geen aanvraag te doen bij UWV.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en voor het formulier Aanvraag Verklaring vrijwilligerswerk op Werkvergunning uitzondering op werk.nl.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten