Uitkeren

Als je werkt bij UWV draag je bij aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want dan zijn mensen op hun best. Bij UWV combineer je zinvol werk met inhoudelijke uitdaging voor jou persoonlijk. Bij UWV noemen wij dat zinhoud.


Heb je interesse in de vacature van uitkeringsdeskundige bij UWV? Het betreft een landelijke functie, regelmatig starten (deels digitale) opleidingsgroepen op een kantoor bij jou in de buurt. Het gevraagde opleidingsniveau is minimaal mbo 4. De werving en selectie van deze functie wordt verzorgd door 3 uitzendbureaus: Randstad, Manpower en Unique. Bij deze bureaus kun je terecht voor meer informatie over de vacature.

Ons vakgebied

Als iemand (tijdelijk) niet kan werken, kan hij bij UWV een uitkering aanvragen. Wij zorgen dan voor het afhandelen van de uitkeringsaanvragen en het betalen van de uitkeringen. Het is belangrijk dat dit zo snel en correct mogelijk gebeurt. Ons doel is dat de klant snel weet waar hij recht op heeft. En dat het juiste bedrag op tijd op zijn rekening staat. Daarnaast innen wij ook de betalingen aan UWV, bijvoorbeeld als een klant te veel uitkering heeft ontvangen. Wij houden ons dan ook voor een groot deel bezig met alle administratie die nodig is voor de uitvoering van deze taken.

Onze klant

Iedere (potentiële) klant wil weten of hij recht heeft op een uitkering. Hoe hoog zijn uitkering is en wanneer wij het bedrag op zijn rekening storten. Ook als er veranderingen zijn in de hoogte of duur van zijn uitkering. Het is belangrijk dat wij op tijd alle uitkeringen betalen zodat onze klanten aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen. Daarbij moet de klant niet alleen weten waar hij recht op heeft, maar ook wat wij van hem verwachten. Zo moet hij veranderingen in zijn situatie altijd op tijd aan ons doorgeven.

Christiaan

Uitkeringsdeskundige WW

‘Je helpt mensen en elke klant, elk gesprek en elk dossier is anders. Dat maakt het werk boeiend.’

Andrea

Uitkeringsdeskundige WW

‘Ik help als uitkeringsdeskundige mensen die in een vervelende situatie zitten. Ze maken zich zorgen over hun inkomen. Ik kan die stress wegnemen. Dat is dankbaar werk.’

Jouw rol

Het uitvoeren van onze taken gebeurt in verschillende functies. Van uitkeringsdeskundige, stafmedewerker tot directeur. In al het werk is eigen verantwoordelijkheid een belangrijk uitgangspunt. Op integere wijze voer je de sociale verzekeringswet- en regelgeving uit. Je zoekt met anderen naar oplossingen, en je verliest het belang van de klant hierbij niet uit het oog. Hiervoor heb je veel contact met andere collega’s binnen UWV, werkgevers, arbodiensten en uitzendbureaus. Dit is zinhoud in de praktijk: zinvol werk met impact op de samenleving, waarbij je je inhoudelijk kunt ontwikkelen.

administratief-2-dames-laptops

Jouw perspectief

Ons werkveld, de wetgeving en de klantvraag veranderen steeds. Er komen steeds nieuwe uitdagingen op je af. Het is dan ook belangrijk dat we ons blijven ontwikkelen. Je krijgt de ruimte om te groeien in je werk. Je maakt afspraken over prestaties en ontwikkelpunten. We bieden je opleidingen, trainingen, coachtrajecten en employability en ontwikkelscans. Daarnaast hebben we de UWV Academie met een uitgebreid aanbod aan cursussen, expert meetings en workshops. Al deze activiteiten helpen jou om je te ontwikkelen in kennis, kunde en professionaliteit.