Arbeid en gezondheid
Als arts bij UWV help je mensen zo goed mogelijk te functioneren in de maatschappij. En als werken niet mogelijk is, biedt UWV de zekerheid van een inkomen door een uitkering. Je beoordeelt zorgvuldig hoe belastbaar mensen zijn en wat hun arbeidsvermogen is.
Je krijgt te maken met de hele breedte en diepte van het medische vak. Alle ziektebeelden en prognoses passeren de revue. Je beoordeelt niet alleen medisch, maar doet dit vanuit de sociale context en binnen het wettelijk kader. Je bevindingen verwerk je tot een sociaal-medische beoordeling. Je bent verantwoordelijk voor een gezonde toekomst van de klant. Dankzij jouw expertise kan iemand straks weer verder.
Kennisontwikkeling
Je draagt bij aan de medische kennisontwikkeling op het gebied van arbeid en gezondheid. Op eigen initiatief of bij netwerkbijeenkomsten. Er zijn regelmatig lokale en landelijke bijeenkomsten voor artsen georganiseerd door artsen. Zo kun je jezelf professioneel volop ontwikkelen en verdiepen, om daarmee anderen te helpen. Dat is zinhoud in de praktijk.
Kenniscentrum
In 2005 richtte UWV, in samenwerking met het AMC, VUmc (nu Amsterdam UMC) en later ook UMCG het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) op. Met als doel: het wetenschappelijk onderbouwen en bevorderen van de kwaliteit van verzekeringsgeneeskunde. De onderzoeksvragen komen rechtstreeks uit de eigen spreekkamer. De onderzoekers werken deels bij de universiteit en deels in de praktijk. Het KCVG biedt ook mogelijkheden aan artsen om te promoveren op basis van een eigen onderzoeksvoorstel. Met het kenniscentrum slaan we zo de burg tussen praktijk en wetenschap. Voor het onderzoeksprogramma, zie kcvg.nl
.