IT & Digitaal

Als IT-er bij UWV werk je aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want dan zijn mensen op hun best. Je draagt bij aan de sociale zekerheid van 1,2 miljoen mensen. Of iemand nu werkloos, ziek of arbeidsgehandicapt is. Je opereert op het snijvlak van Business en IT. Met 1500 IT-collega’s, IT-systemen, leveranciers en programma’s als E-dienstverlening. Met 100 miljoen visits op uwv.nl en werk.nl zijn wij de grootste digitale dienstverlener binnen het publieke domein. Weet jij het verschil te maken en ben je thuis in een IT-regie-organisatie? Kom dan werken bij UWV.


Als IT’er vind je bij UWV precies wat je zoekt.


- Complexe IT-uitdagingen
- Verschil maken in de maatschappij
- Aandacht voor werk/privé-balans
- Goede arbeidsvoorwaarden
- Werken waar jij wilt
- Fijne collega's
- Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling


Kijk voor meer informatie op alle IT vacatures en naar verhalen van collega’s op www.werkenbijuwvinit.nl. Of neem vrijblijvend contact op met een van onze recruiters en bespreek jouw mogelijkheden!


Met het UWV Informatieplan werken we aan een toekomstbestendig IT-landschap. Hoe gaan innovatie en continuïteit hand in hand? Hoe zorgen we voor informatiebeveiliging & privacy? Het UIP is afgestemd met het Ministerie SZW. En is hét koersdocument om dienstverlening naar de klant toekomstbestendig te maken.

Frank Weijers, enterprise architect, vertelt over de vernieuwing van het applicatielandschap. Kees Huijsman en Ginger van Kuijk nemen je mee in de wereld van een business consultant en manager content management.

Ons vakgebied

Bij ons bescherm je de gegevens van 1,2 miljoen klanten. Je bouwt mee aan de verandering van ons applicatielandschap. Je werkt met enorme data sets. UWV is een maatschappelijk dienstverleningsbedrijf dat draait op ICT. E-dienstverlening is belangrijk voor ons. Hierdoor kunnen we dienstverlening bieden die past bij de wensen van de burger, werkgevers, politiek en overige stakeholders.

We werken aan de thema’s:

  • Infrastructuur & Informatiebeveiliging
  • E-dienstverlening
  • E-werken
  • Bedrijfsvoering
  • Gegevenshuishouding

Sleutelwoorden hierbij zijn stabiliteit, continuïteit, veiligheid, vereenvoudiging en modernisering.

Onze klant

Onze klant zoekt informatie, wil iets aan ons doorgeven of een toepassing gebruiken op uwv.nl of werk.nl. Ook UWV-collega’s werken met onze IT-systemen. De IT-omgeving is hoogwaardig, complex en grootschalig. Dit vraagt verschillende soorten medewerkers met diverse specialismen en affiniteit met de klantwerkzaamheden binnen de uitvoering.

Shai

Functioneel ontwerper

'Ik ben vooral de vertaler tussen de techniek en de business.'

Jouw rol

Als IT’er bij UWV kun je in verschillende functies werken. Bijvoorbeeld als ontwerper, analist, architect, service manager of security specialist. In alle functies bewaak je het belang van een goed werkend IT-landschap en stel je de business centraal. Je kunt ingewikkelde technische materie duidelijk overbrengen aan collega’s. En je formuleert onze behoeften scherp naar de leveranciers. Je bent zelf verantwoordelijk voor de resultaten en je eigen ontwikkeling. Je gaat moeiteloos om met veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast ben je inhoudelijk sterk, flexibel inzetbaar, klantgericht en leergierig. Dit is zinhoud in de praktijk: zinvol werk met impact op de samenleving, waarbij je je inhoudelijk kunt ontwikkelen.

Jouw perspectief

Als UWV willen we het beste voor onze mensen betekenen. Ons streven is een goede werk-privé balans en ontwikkelperspectief. We bieden uitdagende banen met uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goed salaris, een dertiende maand, een modern keuzeplan arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleidingen en ontwikkeling.