IT & Digitaal

Als IT-er bij UWV werk je aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want dan zijn mensen op hun best. Onze IT-systemen en E-dienstverlening zijn belangrijk om dit waar te kunnen maken. We zijn een grote IT-werkgever met toegang tot de data van miljoenen Nederlanders en met directe impact op het functioneren van onze maatschappij. En met 100 miljoen visits op uwv.nl en werk.nl zijn wij de grootste digitale dienstverlener binnen het publieke domein.


Sinds 2016 stelt het UWV, in nauwe afstemming met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), een meerjarig ICT-plan op: het UWV Informatieplan (UIP). Met dit plan geven we inzicht in wat we nodig hebben en wat we doen om de ICT van UWV, en daarmee ook onze dienstverlening, toekomstbestendig te maken. Bekijk hieronder de mini documentaire waarin Frank Weijers, enterprise architect, vertelt over de vernieuwing van het applicatielandschap. De overige twee mini documentaires met Kees Huijsman en Ginger van Kuijk zijn te vinden op deze pagina.

Ons vakgebied

Bij ons bescherm je de gegevens van 1,2 miljoen klanten. Je bouwt mee aan de verandering van ons applicatielandschap. Je werkt met enorme data sets. UWV is een maatschappelijk dienstverleningsbedrijf dat draait op ICT. E-dienstverlening is belangrijk voor ons. Hierdoor kunnen we dienstverlening bieden die past bij de wensen van de burger, werkgevers, politiek en overige stakeholders.

We werken aan de thema’s:

  • Infrastructuur & Informatiebeveiliging
  • E-dienstverlening
  • E-werken
  • Bedrijfsvoering
  • Gegevenshuishouding

Sleutelwoorden hierbij zijn stabiliteit, continuïteit, veiligheid, vereenvoudiging en modernisering.

Onze klant

Onze klant zoekt informatie, wil iets aan ons doorgeven of een toepassing gebruiken op uwv.nl of werk.nl. Ook UWV-collega’s werken met onze IT-systemen. De IT-omgeving is hoogwaardig, complex en grootschalig. Dit vraagt verschillende soorten medewerkers met diverse specialismen en affiniteit met de klantwerkzaamheden binnen de uitvoering.

Shai

Functioneel ontwerper

'Ik ben vooral de vertaler tussen de techniek en de business.'

Karin

Analist online

'De diversiteit bij UWV sprak me erg aan. Ook ben ik erg maatschappelijk betrokken.'

Jouw rol

Als IT’er bij UWV kun je in verschillende functies werken. Bijvoorbeeld als ontwerper, analist, architect, service manager of security specialist. In alle functies bewaak je het belang van een goed werkend IT-landschap en stel je de business centraal. Je kunt ingewikkelde technische materie duidelijk overbrengen aan collega’s. En je formuleert onze behoeften scherp naar de leveranciers. Je bent zelf verantwoordelijk voor de resultaten en je eigen ontwikkeling. Je gaat moeiteloos om met veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast ben je inhoudelijk sterk, flexibel inzetbaar, klantgericht en leergierig. Dit is zinhoud in de praktijk: zinvol werk met impact op de samenleving, waarbij je je inhoudelijk kunt ontwikkelen.

it-groep-540x360

Jouw perspectief

Als UWV willen we het beste voor onze mensen betekenen. Ons streven is een goede werk-privé balans en ontwikkelperspectief. We bieden uitdagende banen met uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goed salaris, een dertiende maand, een modern keuzeplan arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleidingen en ontwikkeling.