Mijn zwangerschap is voortijdig gestopt

Soms stopt uw zwangerschap voor uw zwangerschapsuitkering en zwangerschapsverlof. Bijvoorbeeld door een vroeggeboorte, miskraam of abortus.

Heeft u een WW-uitkering?

Krijgt u een miskraam of abortus in de eerste 24 weken van uw zwangerschap? Dan heeft u recht op een Ziektewet-uitkering. Is de zwangerschap beëindigd door een vroeggeboorte na 24 weken of is de baby overleden? Dan heeft u recht op een bevallingsuitkering van 16 weken.

Heeft u een Ziektewet-uitkering?

Heeft u een Ziektewet-uitkering om een reden die niet met uw zwangerschap te maken heeft? Als u een miskraam of abortus kreeg in de eerste 24 weken, dan houdt u deze uitkering. Uw Ziektewet-uitkering wordt verhoogd naar 100%. Is de zwangerschap beëindigd door een vroeggeboorte na 24 weken of is de baby overleden? Dan heeft u recht op een bevallingsuitkering van 16 weken.

Heeft u een loongerelateerde WGA-uitkering?

Heeft u een loongerelateerde WGA-uitkering? En kreeg u een miskraam of abortus in de eerste 24 weken? Dan loopt uw WGA-uitkering gewoon door. Is de zwangerschap op een later tijdstip beëindigd door een vroeggeboorte of is de baby overleden? Dan heeft u recht op een bevallingsuitkering van 16 weken.

Melden bij UWV

Meld de situatie binnen 2 werkdagen bij UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact.

Heeft u een werkgever, meld de situatie dan ook zo snel mogelijk bij uw werkgever.