Ik heb een WW-uitkering

Bent u ziek na de laatste dag van uw zwangerschaps- en bevallingsverlof? Dan heeft u recht op een Ziektewet-uitkering. Hierbij maakt het uit waardoor u ziek bent:

  • Bent u ziek door zwangerschap of bevalling? Dan is uw Ziektewet-uitkering 100% van uw dagloon.
  • Bent u ziek door een andere oorzaak? Dan is uw Ziektewet-uitkering 70% van uw dagloon.

Ik heb een Ziektewet-uitkering

Bent u ziek na de laatste dag van uw zwangerschaps- en bevallingsverlof, maar niet door uw zwangerschap of bevalling? En is de ziekteoorzaak dezelfde als die voor uw zwangerschap? Dan tellen de ziekteperiodes voor en na het verlof als 1 ononderbroken periode. Uw Ziektewet-uitkering loopt gewoon door. U moet zich wel opnieuw ziek melden bij UWV.

Bent u na de laatste dag van uw zwangerschaps- en bevallingsverlof ziek, maar niet door uw zwangerschap of bevalling? En gaat het om een andere ziekteoorzaak dan voor uw zwangerschap? Dan telt dit als een nieuwe ziekteperiode. U heeft dan recht op een nieuwe Ziektewet-uitkering.

Bent u ziek door uw zwangerschap of bevalling, bijvoorbeeld door bekkeninstabiliteit? Dan telt dit als een nieuwe ziekteperiode. U heeft dan recht op een nieuwe Ziektewet-uitkering.

Ik heb een loongerelateerde WGA-uitkering

Bent u ziek na de laatste dag van uw zwangerschaps- en bevallingsverlof? Dan heeft u geen recht op een Ziektewet-uitkering. U krijgt na uw zwangerschaps- en bevallingsverlof automatisch uw loongerelateerde WGA-uitkering weer, als u daar nog steeds recht op heeft.