U hoeft niet te re-integreren als u een IVA-uitkering heeft. Maar misschien ziet u toch mogelijkheden om te werken. Bijvoorbeeld voor een paar uur. Of via een proefplaatsing. En misschien wilt u een opleiding volgen waarmee u aan het werk kan. Wij kunnen u daarbij helpen.

Wilt u hulp bij werk?

Bel dan met UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact. Uw verzoek wordt dan doorgestuurd naar een arbeidsdeskundige van een UWV-kantoor bij u in de buurt. De arbeidsdeskundige belt u binnen 5 werkdagen om een afspraak te maken om uw mogelijkheden te bespreken.

Ook voor een werkgever kan het voordelen hebben om u in dienst te nemen. Meer hierover leest u op Voordelen en regelingen voor uw werkgever.

Twijfelt u of u het werk wel aankunt? Dan kan UWV u op verschillende manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld met een vergoeding voor een aangepaste werkplek. Of u kunt net als mensen met een WGA-uitkering hulp krijgen van een re-integratiebedrijf.

Het kan ook zijn dat u zelf werk vindt. U hoeft dan geen toestemming aan UWV te vragen. Geef wel altijd aan ons door dat u weer gaat werken.

Doorgeven wijzigingen als u een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft

Wat gebeurt er als mijn baan stopt?

Bent u weer gaan werken, maar verliest u uw baan? Dan kunt u een WW-uitkering aanvragen. De wekeneis telt dan niet.
Let op: Misschien wilt u dat uw loonheffingskorting anders wordt toegepast. Geef dit dan aan ons door.