WIA aanvragen als ik een werkgever heb

Stap 3: Re-integratieverslag aanleveren

U heeft de kopie├źn van de documenten van het re-integratieverslag WIA-documenten verzameld voor uw eigen administratie. En u heeft online de WIA-uitkering aangevraagd. Als derde stap stuurt u het formulier 'Medische informatie' per post op. Zorg ervoor dat u die naar ons toestuurt uiterlijk 1 dag nadat u uw WIA-uitkering heeft aangevraagd op uwv.nl. Uw werkgever levert de andere documenten van het re-integratieverslag online bij ons aan. Wilt u niet dat uw werkgever de documenten online bij ons aanlevert? Stuur ze dan samen met het formulier 'Medische Informatie' per post naar ons toe. U stuurt de documenten naar:

UWV
Postbus 69254
1060 CH Amsterdam

Als u de online aanvraag heeft gedaan en de documenten van het re-integratieverslag zijn aangeleverd, bent u klaar met uw WIA-aanvraag en wordt deze beoordeeld.

Wat gebeurt er als u te laat een WIA-uitkering aanvraagt?

Ontvangen wij uw aanvraag voor de WIA-uitkering te laat? Dan krijgt u de uitkering ook later. Uw werkgever moet dan langer uw loon doorbetalen. Als uw werkgever eigenrisicodrager voor de Ziektewet is, moet hij misschien een langere periode uw Ziektewet-uitkering doorbetalen. Alleen als door uw schuld de uitkering te laat is aangevraagd, hoeft uw werkgever het loon niet langer door te betalen. Als hij eigenrisicodrager voor de Ziektewet is hoeft hij uw Ziektewet-uitkering niet langer door te betalen. Vraag uw WIA-uitkering daarom op tijd aan, dan zit u niet zonder inkomen.