Mijn plichten en rechten met een WAO-uitkering

Mijn plichten met een WAO-uitkering

Geef uw vakantie of verblijf buiten Nederland door

Voor het doorgeven van uw vakantie of verblijf buiten Nederland, maakt het uit of u een re-integratietraject volgt of niet.

Ik volg een re-integratietraject

Volgt u een re-integratietraject? Overleg uw vakantieplannen dan met UWV. Want uw vakantie mag uw re-integratie niet in de weg staan.
Let op:
Heeft u een werkgever? Overleg uw vakantieplannen dan ook met hem.

Wat gebeurt er als ik een re-integratietraject volg en mijn vakantie niet doorgeef?

Wij controleren of u zich aan uw plichten houdt. Volgt u een re-integratietraject en geeft u niet door dat u op vakantie gaat? Dan heeft dat gevolgen voor uw uitkering. U krijgt dan tijdelijk minder of geen uitkering en/of een boete. Als u te veel uitkering ontving, dan moet u dat bedrag terugbetalen. Houdt u bewust informatie achter? Dan kan UWV besluiten hiervan aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie.

Ik volg geen re-integratietraject

Gaat u langer dan 4 weken naar het buitenland? Voor vakantie of familiebezoek? Geef dit dan aan ons door met het formulier Wijzigingen doorgeven als u een WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft. Wij moeten minimaal 2 weken van tevoren weten dat u vertrekt. Zodat wij nog de mogelijkheid hebben om u op te roepen en te onderzoeken.
Let op:
Heeft u een werkgever? Overleg uw vakantieplannen dan ook met hem.

Doorgeven wijzigingen als u een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft
Wat gebeurt er als ik geen re-integratietraject volg en mijn vakantie niet doorgeef?

Wij controleren of u zich aan uw plichten houdt. Geeft u niet minimaal 2 weken van tevoren door dat u langer dan 4 weken buiten Nederland gaat doorbrengen? Dan heeft dat gevolgen voor uw uitkering. U krijgt tijdelijk minder of geen uitkering en/of een boete. Als u te veel uitkering heeft ontvangen, moet u dat bedrag terugbetalen. Houdt u bewust informatie achter? Dan kan UWV besluiten hiervan aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie.

Blijf bereikbaar

Gaat u korter dan 4 weken naar het buitenland? Dan hoeft u dat niet aan ons door te geven. Blijft u met vakantie in Nederland? Dan hoeft u dat ook niet aan ons door te geven. Maar u moet er wel voor zorgen dat u bereikbaar bent voor UWV. Zo mist u geen afspraken met ons. Wij kunnen u bijvoorbeeld via een brief uitnodigen voor een gesprek. U kunt uw post laten doorsturen of uw verblijfadres aan ons doorgeven.

Doorgeven wijzigingen als u een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft
Verblijven of wonen buiten Nederland

Gaat u buiten Nederland wonen of wilt u voor langere tijd buiten Nederland verblijven? Dan heeft u meer plichten. De extra regels waar u zich dan aan moet houden, vindt u op Rechten en plichten bij een arbeidsongeschiktheidsuitkering.